Павел Дуров о новостях, связанных с украинскими событиями

Дуров 27 февр. 2022 г.

Telegram-каналы всё чаще становятся источником непроверенной информации, связанной с украинскими событиями. У нас нет физической возможности проверять все публикации каналов на достоверность.

Призываю пользователей из России и Украины с сомнением относиться к любым данным, которые распространяются в Telegram в данное время.

Мы не хотим, чтобы Telegram использовался как инструмент, усугубляющий конфликты и разжигающий межнациональную рознь.

В случае эскалации ситуации мы рассмотрим возможность частично или полностью ограничить работу Telegram-каналов в вовлеченных странах на время конфликта.

Обновлено:

Множество пользователей обратилось к нам с просьбой не рассматривать отключение Telegram-каналов на период конфликта, так как мы для них – единственный источник информации.

В связи с этими обращениями мы приняли решение не рассматривать подобные меры. Однако ещё раз прошу перепроверять и не принимать на веру данные, которые публикуются в Telegram-каналах в этот непростой период.

27.02.2022,
Павел Дуров

Павел Дуров о нагрузке в Telegram 24.02.2022 • Telegram Uzbekistan
Из-за событий 24 февраля европейский кластер Telegram столкнулся с беспрецедентной нагрузкой. Читайте сообщение Павла Дурова по этому поводу

Pavel Durov Ukraina voqealari bilan bog‘liq yangiliklar haqida

Telegram'dagi kanallar borgan sari Ukraina voqealariga oid tasdiqlanmagan ma’lumotlar manbaiga aylanib bormoqda. Bizda barcha kanal postlaridagi ma’lumotlar to‘g‘riligini tekshirish uchun jismoniy imkoniyatimiz yo‘q.

Men Rossiya va Ukraina'dagi foydalanuvchilarni Telegram'da tarqatilayotgan har qanday ma’lumotlarga shubha bilan qarashga chaqiraman.

Biz Telegram nizolarni kuchaytiruvchi va milliy adovatni qo‘zg‘atuvchi vosita sifatida qo‘llanilishini istamaymiz.

Vaziyat keskinlashgan taqdirda biz ziddiyat davom etgan davlatlarda Telegram kanallar faoliyatini qisman yoki to‘liq cheklash ehtimolini ko‘rib chiqamiz.

Yangilangan ma’lumot:

Ko‘pgina foydalanuvchilar bizdan ziddiyat davrida Telegram kanallarni o‘chirib qo‘ymaslikni so‘rashdi, chunki biz ular uchun yagona axborot manbaimiz.

Ushbu murojaatlar yuzasidan biz bunday choralarni ko‘rib chiqmaslikka qaror qildik. Ammo, yana bir bor sizdan ushbu og‘ir davrda Telegram kanallarda joylashtirilayotgan ma’lumotlarni qayta tekshirib ko‘rishni va hammasiga ham ishonmaslikni so‘rayman.

27.02.2022,
Pavel Durov

Павел Дуров о нагрузке в Telegram 24.02.2022 • Telegram Uzbekistan
Из-за событий 24 февраля европейский кластер Telegram столкнулся с беспрецедентной нагрузкой. Читайте сообщение Павла Дурова по этому поводу

Теги